5 lucruri pe care trebuie să le știți atunci când construiți o casă nouă
Share your love
Construirea unei case noi este o experiență interesantă și uneori copleșitoare, dar pentru constructorul dumneavoastră este o experiență de rutină, motiv pentru care trebuie să participați activ la toate aspectele procesului de construcție a unei case pentru a vă asigura că veți obține casa “Dvs.” de vis.
Construirea noii dvs. case nu poate fi un exercițiu pasiv, deoarece există atât de multe decizii care “trebuie” luate de dvs. Dacă nu puteți sau nu doriți să luați aceste decizii, îl veți forța pe constructorul dumneavoastră să le ia și riscați ca noua dumneavoastră casă să nu fie așa cum v-ați imaginat sau să nu coste cât ați crezut. Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știți și să le luați în considerare atunci când vă construiți o casă nouă:
1. Cunoașteți-vă cifrele
Înainte de a începe să vă construiți noua casă, faceți câteva calcule pentru a determina dacă vă puteți permite să construiți casa pe care o doriți. Cele mai multe planuri de casă oferă un instrument de cost de construcție (de obicei pentru o taxă nominală) pentru a vă oferi o estimare exactă a costurilor de construcție în funcție de locul în care construiți. Cifrele includ costurile de construcție, beneficiile fiscale, fondurile pentru avans și contul de șpagă și alte calcule aferente.
Odată ce ați stabilit că vă puteți permite să construiți casa pe care o doriți – cumpărați planul casei și mergeți la bancă pentru a aranja finanțarea. Rețineți că împrumuturile pentru construcția de case sunt puțin diferite de finanțarea ipotecară obișnuită. În primul rând, veți avea nevoie de o linie de credit pentru construcția casei, care va fi utilizată pentru a plăti subcontractanții și furnizorii care efectuează lucrări și furnizează materiale. Odată ce casa dvs. este construită, veți avea nevoie de o ipotecă rezidențială pentru a achita linia de construcție.
2. Verificați reputația constructorului dvs.
Există mulți constructori, dar nu toți sunt creați la fel. Faceți câteva cercetări pentru a afla ce constructori au cea mai bună reputație. Fie că căutați informații online sau primiți recomandări de la familie și prieteni, aflați dacă un constructor este respectat pentru că face lucrări de calitate, precum și pentru că este punctual. Arhitecții și designerii noștri vă recomandă să apelați numai la constructori care sunt membri ai Asociației Naționale a Constructorilor de Case (NAHB).
3. Construiți cu gândul la revânzare
Indiferent cât de mult vă place casa pe care o construiți, este puțin probabil ca aceasta să fie ultima casă pe care o veți deține vreodată. Știind acest lucru, ar trebui să fiți atenți la potențiala sa valoare de revânzare. Nu adăugați atât de multe îmbunătățiri încât să vă supraevaluați casa pentru cartier. Și nu alegeți nimic prea ieșit din comun. Întrebați-vă dacă caracteristicile pe care vă gândiți să le instalați sunt susceptibile de a-i atrage pe alții.
4. Gândiți-vă la ecologie
Asigurați-vă că faceți cercetări pentru a maximiza eficiența energetică în proiectarea noii dvs. case. Arhitectul și constructorul dvs. vă pot ajuta să vă asigurați că ferestrele dvs. sunt orientate spre sud, astfel încât să primiți cât mai multă lumină solară pentru a vă încălzi casa. Veți dori să vă asigurați că băile, spălătoriile și garajele se află în partea de sud a casei dumneavoastră și au ferestre mici pentru a minimiza pierderile de căldură. Petreceți timp pentru a vă alege sistemele de izolație și HVAC, precum și electrocasnicele eficiente din punct de vedere energetic și robinetele și toaletele WaterSense.
5. Nu uitați de lista de punch
O parte din faza finală a construcției unei case noi constă în revizuirea “listei de reparații”. O listă de remediere este o listă creată la sfârșitul construcției care arată ce mai trebuie făcut sau ce trebuie reparat la noua construcție. Dvs. și antreprenorul dvs. veți crea această listă în săptămâna dinaintea închiderii, atunci când treceți prin ultima plimbare. Ar trebui să luați notițe de fiecare dată când vizitați șantierul de construcție sau când faceți o vizită.
Dacă aveți un agent imobiliar, este o idee bună să îl faceți să participe la lista de reparații, deoarece nu este atașat emoțional de casa dumneavoastră și poate avea un ochi mai bun pentru a identifica defectele.
Atunci când creați o listă de reparații pentru noua dvs. casă, rețineți că problemele se împart de obicei în două categorii: defecte rezonabile și defecte nerezonabile. Defectele rezonabile sunt defecte care se încadrează în limitele de toleranță ale construcției (sau defecte nesemnificative care, în general, nu afectează calitatea noii case). Pe de altă parte, defectele nerezonabile sunt defecte care trebuie reparate. Aceste probleme afectează calitatea casei. Odată ce toate defectele nerezonabile sunt corectate în noua dvs. casă, acest lucru se numește finalizare substanțială, ceea ce înseamnă că noua casă este locuibilă și poate fi ocupată. Înainte de închiderea noii dvs. case, veți avea o ultimă vizită pentru a verifica dacă elementele de pe lista de remediere au fost rezolvate. Atâta timp cât noua casă a atins punctul de finalizare substanțială, ar trebui să puteți continua cu închiderea chiar dacă nu a fost finalizat totul.
Asigurați-vă că ați pus în escrow banii pentru finalizarea listei de remedieri. Acest lucru vă va permite să vă mutați în noua dvs. casă, cerând în același timp constructorului să finalizeze elementele de pe lista de remediere. Lista de remedieri marchează un moment interesant în procesul de construcție a noii dvs. case, deoarece casa dvs. este aproape gata! Nu uitați să nu vă entuziasmați atât de tare încât să vă grăbiți să treceți peste lista de reparații, pentru că nu vreți să regretați că nu v-ați făcut timp să remediați aceste probleme.
Continuarea articolului aici