Care sunt prevederile legislative cu privire la utilizarea armelor airsoft in anul 2022?

Share your love

In anul 2022, armele airsoft au devenit o sursa de divertisment extrem de apreciata, acestea putand fi utilizate atat in cadrul unor evenimente sportive oficiale, cat si in pentru o activitate planificata intre prieteni. Cu toate acestea, pentru a se evita posibilitatea aparitiei unor potentiale probleme, toti pasionatii airsoft trebuie sa cunoasca reglementarile in vigoare ce se regasesc in legislatia actuala a Romaniei.

Ce spune legea cu privire la utilizarea armelor de tip airsoft?

Atunci cand vine vorba de arme airsoft, in legislatia Romaniei exista anumite aspecte clar precizate, acestea trebuind sa fie respectate pentru ca, pe viitor, sa nu existe riscul aparitiei unor dificultati de natura legala. Prin urmare, pentru a servi drept suport pentru toti pasionatii airsoft, in articolul de fata au fost aduse in discutie toate criteriile esentiale de care va trebui sa se tina cont in permanenta.

In primul rand, cu toate ca este mai mult o recomandare, specialistii sustin ca pentru procurarea unor produse de acest tip este important sa se apeleze doar la un magazin airsoft acreditat, o astfel de institutie dispunand doar de produse proiectate in asa fel incat sa respecte legislatia actuala. Prin aceasta modalitate, clientul va putea primi asigurarea ca arma pe care tocmai si-a achizitionat-o nu-i va provoca, mai tarziu, batai de cap nedorite.

In prezent, produsele airsoft se incadreaza la categoria de arme neletale, acestea putand sa fie procurate fara a fi nevoie sa se apeleze la proceduri de inregistrare sau autorizare. Singura conditie pe care cumparatorul trebuie s-o intruneasca consta in depasirea varstei de 18 ani, vanzatorii fiind obligati sa verifice acest aspect de fiecare data atunci cand vor sa incheie o tranzactie. Nu este specificata nicaieri o varsta minima necesara pentru a lua parte la activitati de acest tip.

Produsele sunt proiectate in asa fel incat sa fie utilizate doar pentru scop recreativ sau in cadrul competitiilor sportive, folosirea lor in alte circumstante fiind interzisa. Cu toate ca nu exista o putere maxima specificata, legea spune ca toate armele neletale trebuie sa ajunga pana la 220 m/s, armele care depasesc acest nivel necesitand autorizatie.

Transportarea armelor airsoft trebuie sa se realizeze doar prin intermediul unei genti sau huse speciale. De asemenea, acestea nu trebuie sa fie incarcate cu munitie atunci cand nu sunt folosite direct.

In concluzie, acestea sunt reglementarile legale ce trebuie respectate de catre toti utilizatorii airsoft.

Împărtășește-ți dragostea