femeie

Cea mai înaltă femeie din lume

Share your love

Cea mai înaltă femeie din lume

Cine este cea mai înaltă femeie din lume?

Cea mai înaltă femeie din lume, care poartă titlul în mod oficial, este iubita nord-americană, Sandy Allen. Sandy a împlinit vârsta de 53 de ani și în momentul actual măsoară 252 de centimetri. Cea mai înaltă femeie din lume a fost listată în Cartea Recordurilor Guinness, din anul 1976, și de atunci a primit recunoaștere internațională pentru recordul său.

Cauza creșterii

Cea mai înaltă femeie din lume a fost diagnosticată la vârsta de 7 ani cu sindromul pituitar, o afecțiune care poate afecta nivelul hormonal al organismului. Acest sindrom poate afecta creșterea și poate cauza o creștere anormal de mare. Din fericire, Sandy și-a păstrat o bună sănătate pentru că își monitorizează cu atenție nivelul hormonilor.

O copilărie dificilă

Nu a fost ușor pentru Sandy să crească cu această afecțiune, începând din momentul în care a fost diagnosticată. La vârsta de 8 ani a devenit cea mai înaltă persoană de la școala ei și a fost nevoită să facă față la mulți bullying-uri. Aceasta a trebuit să țină cont și de faptul că numeroase persoane erau sceptice cu privire la adevărul afecțiunii sale. Din aceste motive Sandy a decis să alieneze și să evite lumea, dezvoltând timiditate și teama de expunere.

Cea mai înaltă femeie din lume, acum

Sandy a învățat să se descurce cu starea sa și s-a împăcat cu ea în anii care au urmat. Astăzi, ea e împăcată cu statutul ei de cea mai înaltă femeie din lume și se bucură de momentele de glorie pe care le are în urma acestei distincții. Sandy lucrează în prezent la un magazin din Anderson, Indiana, unde e privită cu o admirație specială de către colegii ei și de clienți. Ea se bucură să răspundă întrebărilor despre sindromul ei și să poarte de o conversație cu oamenii care trec pe acolo.

Istoria recordului

Înainte ca Sandy să primească titlul oficial de cea mai înaltă femeie din lume, recordul era deținut de o femeie chinezoaică, Zeng Jinlian. Aceasta a murit în anul 1982, la vârsta de 17 ani, în urma unei boli care a afectat inima sa. Recordul ei a rămas în vigoare până în anul 1995, când Sandy Allen a luat locul ei și a primit titlul oficial de cea mai înaltă femeie din lume.

Discuții despre record

Majoritatea specialiștilor sunt de acord că înălțimea maximă a unei femei este de aproximativ 230 de centimetri, care este considerată normală. Cu toate acestea, cazuri precum Sandy Allen își demonstrează că aceste limite sunt doar aproximative și pot fi depășite. De asemenea, există și discuții despre faptul că recordul lui Sandy Allen ar putea fi întrecut de către alte femei care au sindromul pituitar. Oricum, Sandy este încă cea mai înaltă femeie din lume și va rămâne în istoria recordurilor Guinness pentru mult timp de acum înainte.

O viață de succes

Sandy Allen a reușit să își depășească condiția și să trăiască o viață de succes și sănătoasă. Ea și-a găsit un job și un loc de muncă unde se simte apreciată și în care e tratată cu respect. De asemenea, Sandy se bucură de o atenție sporită din partea femeilor care se confruntă cu aceeași afecțiune. Ea încurajează femeile să nu se lase copleșite de condiția lor medicală și să trăiască o viață normală. În acest fel, Sandy Allen a reușit să devină un exemplu și un model pentru alte femei care se confruntă cu aceeași afecțiune.

Concluzie

Sandy Allen este cea mai înaltă femeie din lume și se bucură de o atenție deosebită din partea tuturor. Ea și-a depășit condiția medicală și s-a reinventat. Sandy se bucură de un loc de muncă stabil și de încrederea colegilor și prietenilor ei. De asemenea, femeile care suferă de aceeași afecțiune se bazează pe experiența ei și își iau curaj din viața ei. Sandy Allen a reușit să își revină și să trăiască o viață normală, chiar și datorită recordului ei.

Împărtășește-ți dragostea