Tot ce trebuie sa stii despre pergole retractabile

Share your love

Tot ce trebuie sa stii despre pergole retractabile

Nivelul de popularitate a pergolelor retractabile a crescut semnificativ in ultima perioada, pentru ca multe persoane isi doresc sa-si extinda spatiul locuintei printr-o metoda moderna si la moda. Inainte de mentionarea mai multor detalii despre alegerea pergolelor, este esential ca toata lumea ca stie ce sunt aceste inovatii arhitecturale. 

Pergolele retractabile sunt sisteme de copertine, care, initial, au fost concepute pentru cafenele, restaurante (cu scopul de a mentine functionalitatea terasei si pe timpul ploii). Ulterior, au inceput sa fie folosite si la case, unde proprietarii isi doreau sa beneficieze de un spatiu in aer liber, protejat de intemperii.

3 aspecte de care sa tii cont atunci cand alegi pergole retractabile

1. Material

Cum pergolele retractabile sunt sisteme automate folosite pe perioade indelungate, este necesar sa se opteze pentru un material durabil, cum ar fi otelul, plasticul sau aluminiul. Daca se aleg materiale de o calitate slaba, este posibil ca durata de viata a acestor dispozitive sa fie din in ce mai scurta, in functie de mediul in care sunt expuse.

2. Protectie solara

Pergolele retractabile sunt folosite si in zilele toride de vara, nu numai cand ploua, pentru ca ofera umbra si, implicit, un spatiu relaxant in care proprietarul se poate bucura de timpul petrecut afara. 

3. Design placut

Pergolele au, de cele mai multe ori, un design modern, si se potrivesc de minune pentru orice tip de casa, oferindu-i un aspect special, iesit din comun. Proprietarii de casa care vor sa iasa in evidenta, pot lua in considerare aceste sisteme automate de copertine, care le vor aduce, automat, si un plus de valoare locuintei.

Pe langa pergolele retractabile, se mai remarca si pergolele bioclimatice, care au acelasi principiu de functionare, insa, asa cum se si numesc, sunt o varianta mai avantajoasa pentru sezonul rece, umed, reusind sa reziste cu succes in fata greutatii provocate de cantitatile mari de zapada. Cei care vor sa-si instaleze un astfel de sistem de copertine, trebuie sa tina cont si ce conditii meteorologice sunt mai frecvente in zona in care locuiesc.

Prin urmare, pergolele retractabile sunt considerate a fi o adevarata inovatie din punct de vedere arhitectural, care sunt de folos atat pentru proprietarii restaurantelor, cafenelelor, cat si pentru cei care locuiesc la casa.

Împărtășește-ți dragostea