După ce criterii alegi un aparat de gheață profesional?

Share your love

Înainte de a cumpăra un echipament din gama largă de mașini de gheață pentru unitatea ta, acordă atenție următorilor parametri:

 • volumul tăvii sau recipientului destinat pentru colectarea și depozitarea temporară a produselor finite;
 • tipul de gheață produs;
 • performanța aparatului;
 • puterea mașinii de fabricat gheață;
 • tipul de răcire folosit de aparat: cu aer sau apă;
 • materialul buncărului de lucru (este recomandabil să alegi modele din oțel inoxidabil, deoarece nu se corodează);
 • metoda și gradul de ușurință în întreținere;
 • numărul de funcții pe care îl au (cu cât mai multe opțiuni utile, cu atât mai bine).

Mașinile de produs cuburi de gheață sunt foarte populare și în 2022. Nici nu este de mirare. Bucățelele de gheață arată spectaculos în pahare transparente atunci când servești cocktailuri în baruri și restaurante. În unele dispozitive moderne, poți chiar ajusta dimensiunea gheții, precum și forma acesteia. Mai mult decât atât, aparatele de gheață de mini bar produc cuburi mici care sunt potrivite pentru răcirea nu numai a băuturilor, ci și a deserturilor.

Aparatele de produs gheață granulară au în medie o productivitate ridicată de la 50 la 200 kg de gheață pe zi. Dispozitivele sunt foarte relevante pentru supermarketuri și restaurante mari. Ele permit obținerea unui produs granular care este capabil să ofere nu numai o răcire eficientă, ci și nivelul necesar de umiditate (peste 75%). Astfel, granulele congelate asigură un microclimat optim în camerele de stocare a unor legume, peste, carne, chiar și aluat.

Atributele unui aparat de fabricat gheață profesional de calitate:

 • Ușurința de operare. Echipamentul are un sistem de control convenabil și ușor de înțeles. Sistemul de filtrare este și el eficient. Prin conectarea unității la alimentarea cu apă, fie acasă, fie într-un restaurant, vei primi întotdeauna un produs congelat curat și de înaltă calitate.
 • Mărimea containerelor de depozitare. Gheața poate fi depozitată în buncăre (recipiente, tăvi) spațioase pentru o perioadă suficient de mare de timp. Acest lucru este ideal mai ales pentru baruri și restaurante.
 • Abilitatea de a regla dimensiunea gheții. Multe mașini de gheață pentru cuburi sunt echipate cu un sistem de control care permite utilizatorului să seteze singur dimensiunea gheții.
 • Durata procesului de congelare poate să fie controlată de utilizator.
 • Design modern elegant. Atât aparatele de gheață mari, cât și cele mai mici au un design discret, astfel încât se vor potrivi perfect în interiorul oricărei firme.

De unde poți să cumperi o mașină de produs gheață de calitate?

Sortimentul magazinului online tcromania.com include aparate de gheață de prima clasă pentru bar, cafenea, restaurant, hală de producție și cantină. Poți alege cea mai bună opțiune, ținând cont de toate cerințele firmei tale. Și încă la un preț accesibil.

Un avantaj suplimentar al acestui echipament profesional este funcționarea silențioasă și fără defecțiuni. 

O mașină de gheață de calitate este fabricată din oțel inoxidabil cu un cablu lung atașat. Datorită recipientelor pentru gheață este foarte ușor de curățat. Utilizarea materialelor de cea mai bună calitate la producerea aparatului HoReCa amintit garantează o durată lungă de viață a dispozitivului.

De îndată ce întregul rezervor este umplut cu cuburi de gheață, mașina nu mai produce automat cuburi. În plus, dispozitivul are o funcție automată care previne supraîncălzirea aparatului de gheață.

Echipamentul ar trebui să producă primul lot de cuburi în maxim 10 – 15 minute. Compartimentul larg pentru stocarea cuburilor de gheață va permite să fie luate ușor cu o spatulă. Produsul de gheață a fost îmbogățit suplimentar cu un recipient pentru cuburi de gheață, datorită căruia puteți îndepărta mai rapid recipientul plin.

O fereastră existentă la multe modele de aparate de gheață va permite să se monitorizeze gradul de fabricație al cuburilor de gheață fără a opri dispozitivul. Partea inferioară a aparatului de gheață este acoperită cu picioare antiderapante, ceea ce împiedică mașina să „alunece” pe blat sau podea, după caz.

De asemenea, de pe site-ul companiei TC Romania Crown Cool poți cumpăra și modele felurite de mixere profesionale, storcătoare, blendere și multe alte dotări HoReCa. Intră pe tcromania.com să le vezi chiar acum!

Împărtășește-ți dragostea