Pe ce perioadă pot încheia un contract de amanet?

Share your love

Pe ce perioadă pot încheia un contract de amanet?

Adesea, multe persoane se găsesc în situația de a avea nevoie urgentă de bani, neavând prea multe soluții la îndemână. Rudele și prietenii au la rândul lor propriile nevoi și adesea nu pot renunța la propriul confort sau propriile necesități pentru a împrumuta pe cineva, oricâtă încredere ar prezenta persoana. Soluția o poate reprezenta apelarea la o agenție de amanet

Una dintre variantele avantajoase de a intra în posesia unei sume de bani, într-un mod rapid și ușor o constă apelarea la serviciile unui amanet, aceasta furnizând un împrumut în schimbul unei garanții din aur, a cărei valoare este fixată de reprezentanții amanetului. 

Care este perioada minimă pentru un contract de amanet?

Perioada minimă pentru un contract de amanet este de o zi. Prin urmare, cei care se află într-un impas financiar și au nevoie rapid de un împrumut pot să apeleze la serviciile unei agenții de amanet. În baza unei garanții din aur, clientul va primi o sumă de bani pe care o poate restitui atât în ziua următoare, cât și în următoarele 30 de zile. Practic, în condiții normale, perioada standard contractuală este de 30 de zile, cu posibilitate de prelungire.

Care este perioada maximă pentru un contract de amanet?

Ce soluții are o persoană dacă nu reușește să returneze împrumutul la timp? Dacă, din diferite motive, nu se încadrează în cele 30 de zile prevăzute în contract pentru înapoierea sumei împrumutate, contractul poate fi prelungit înainte de data scadentă sau în maximum 5 zile după scadență, cu obligația de a achita, la data prelungirii, comisionul la zi. Se poate prelungi contractul ori de câte se dorește, prin achitarea comisionului la zi. 

Comisionul practicat se calculează în funcție de valoarea împrumutului. Astfel, pentru sume mai mari sau egale cu 10000 lei, comisionul este de 0,1% din suma/zi; pentru sume între 5000 și 9999 comisionul este de 0,2%/zi, iar pentru împrumuturi sub 5000 lei, comisionul este de 0,3%/zi.

La finalul contractului, se achită suma convenită și se recuperează bunurile pe care agenția de amanet le păstrează până atunci în siguranță. Dacă a trecut de scadență și nu a cerut prelungire, clientul are posibilitatea să solicite o amânare în maxim 15 zile după scadență. Dacă a trecut și de această perioadă, abia atunci bunurile sale intră în proprietatea agenției de amanet, iar contractul se închide.

Dacă nu este lămurit și are întrebări suplimentare legate de prelungirea contractului de amanet sau de termenul de rambursare, oricând clientul poate primi consultanță din partea personalului agenției de amanet. Termenii contractului sunt stabiliți astfel încât să-i poată acoperi nevoile cât mai adecvat și să facă termenele scadente cât mai convenabile celui care a contractat împrumutul.

Concluzii

Durata unui contract de amanet se stabilește așadar în funcție de nevoile persoanei care solicită împrumutul, începând cu un minimum de o zi, la 30 de zile durata standard și posibilități nelimitate de prelungire în condițiile achitării comisionului zilnic aferent sumei împrumutate. Este o manieră discretă, convenabilă și care nu necesită multe formalități birocratice, concepută pentru a facilita rezolvarea problemelor financiare urgente ale persoanelor fizice.

Împărtășește-ți dragostea