Sfaturi de îngrijire pentru păr deteriorat

Share your love

Sfaturi de îngrijire pentru păr deteriorat

Părul deteriorat este o problemă care afectează multe femei în această perioadă. Daunele pot avea cauze variate, precum ar fi: procedurile chimice greșite, expunerea la soare și utilizarea frecventă a uscătoarelor și plăcilor de păr. Consecințele sunt de obicei aceleași: un păr uscat și fragil, cu aspect lipsit de vitalitate, cu o structură fragilă și vârfuri despicate.

Din fericire există remedii în comerț pentru astfel de situații: de la geluri de păr, șampoane, balsamuri, măști și alte produse cosmetice de calitate care pot să lupte eficient împotriva acestor efecte nedorite.

Ce poți face acasă pentru îngrijirea unui păr deteriorat?

1) Lasă părul proaspăt spălat ca să se usuce natural

Multe femei au obiceiul de a folosi un uscător de păr de mai multe ori pe săptămână, fie pentru a-și usca părul după duș, fie pentru a-și face o coafură acasă. În ciuda faptului că este un instrument de beauty foarte versatil, uscătorul poate lăsa părul uscat dacă este folosit prea des. Aerul fierbinte al dispozitivului sensibilizează părul, care tinde să devină cu timpul poros și uscat. Prin urmare, încearcă să îți usuci părul natural ori de câte ori este posibil, astfel încât să sufere mai puține daune cauzate de căldură.

2) Evită utilizarea plăcii de întins și ondulat părul prea frecvent

Ca și uscătorul de păr, placa de întins părul și babyliss-ul pot provoca leziuni ale părului dacă sunt utilizate frecvent. Apropierea plăcilor fierbinți de fire și repetarea mișcărilor pentru a fixa textura pot lăsa firele de păr uscate, poroase și slăbite. Dacă părul este deja deteriorat, firele se pot rupe chiar din cauza sensibilizării cauzate de căldură. Pentru a evita această problemă și a restabili sănătatea părului, redu utilizarea acestor instrumente și păstrează-le doar pentru ocazii speciale.

3) Nu uita niciodată de protecția termică

Nu este întotdeauna posibil ca să eviți utilizarea unui uscător de păr, placa de întins părul și babyliss-ul. Deci, folosește un protector termic bun și aplică-l pe tot părul înainte de a începe coafarea. Acest tip de produs este de obicei aplicat fără clătire ulterioară și servește la crearea unui strat protector în jurul părului, reducând acțiunea căldurii asupra fibrei de păr și prevenind deteriorarea cauzată de dispozitiv termic ce se va utiliza. Este perfect pentru a îndeplini această funcție chiar pe un păr deteriorat și, de asemenea, poate ajuta la reconstrucția părului dându-i un plus de strălucire și un parfum diafan.

4) Fă tratamente regulate pentru părul vopsit și părul întins cu placa

Dacă părul tău este deteriorat din cauza unei proceduri chimice, precum ar fi colorarea sau îndreptarea cu placa, este important ca să te obișnuiești să tratezi nevoile care apar odată cu schimbarea făcută în fire. Părul colorat, de exemplu, are nevoie de tratamente ce includ  anumite măști pentru păr care repară uscăciunea și decolorarea acestuia.

Părul îndreptat, pe de altă parte, are o nevoie mai mare de a fi supus ritualurilor de hidratare și reconstrucție pentru a i se trata fragilitatea.

Mai mult decât prevenirea deteriorării ulterioare, este important să se trateze părul deja deteriorat, astfel încât acesta să înceapă să se refacă cât mai curând posibil. Pentru aceasta este esențial să se aplice pe păr produse destinate special în acest scop.

Părul deteriorat trebuie să primească substanțele nutritive potrivite pentru a recâștiga treptat sănătatea și vitalitatea, iar un hairstilist experimentat este persoana perfectă pentru a pune un diagnostic de păr și a începe tratamentul.

5. Folosește măștile de păr potrivite pentru tine

Tratamentele capilare au devenit tot mai populare în rândul femeilor cărora le place să-și păstreze părul sănătos și frumos. Arta este de a stabili o planificare corectă a aplicării măștilor de hidratare, nutriție și reconstrucție, intercalându-le inspirat pentru a satisface diferitele nevoi ale firelor. Frecvența cu care se utilizează fiecare depinde de starea părului fiecărei persoane; în cazul firelor deteriorate, masca de reconstrucție și masca de hidratare sunt de obicei cele mai utilizate.

6) Folosește un ser special pentru păr deteriorat

Pe lângă produsele folosite în timpul băii, aplicarea unui ser pentru a finaliza ritualul de îngrijire poate face diferența în privința părului tău, în special dacă este deteriorat.

7) Scurtează-ți părul periodic

Chiar și cu toate îngrijirile posibile acasă și la salonul de înfrumusețare, nimic nu poate înlocui o tunsoare bună. Așadar, pe lângă efectuarea tratamentelor potrivite și utilizarea celor mai bune produse pentru a repara starea de sănătate a cuticulelor, asigură-te îți tai  vârfurile despicate măcar din 3 în 3 luni. Este cel mai bun mod de a elimina daunele treptat până când vei avea din nou părul complet sănătos la care visezi.

Cauți produse cosmetice bune pentru un păr deteriorat? Cumpără-le online de pe shopeo.ro la prețuri accesibile!

Împărtășește-ți dragostea