Sfaturi și trucuri pentru ciorba de pui perfectă

Share your love

Prea multe rețete de ciorbe și supe de pui necesită fierberea puiului crud în apă pentru a produce baza de supă. De asemenea, există tot felul de probleme cu  puiul crud înăbușit și nu în ultimul rând cu faptul că acesta determină scurgerea unei proteine numită mioglobină care, împreună cu alte impurități, formează un strat de spumă care se ridică la suprafață. Așadar, care este cea mai bună variantă pentru a face o ciorbă de pui ca la carte?

1. Stocul de la ciorbă făcut separat

Recomandarea este să se facă mai întâi baza pentru ciorbă sau supă, iar apoi să fie adăugate ingredientele suplimentare precum legumele, tăițeii și altele. Utilitatea acestei tehnici este că prepararea supei în sine este extrem de rapidă. Principalul lucru care trebuie așteptat este gătirea legumelor. De exemplu, morcovii nu durează mai mult de 15 minute să se gătească.

2. Folosirea unui stoc aromat pentru ciorba de pui a la grec

Sursa principală de aromă din supă ar trebui să fie stocul, nu puiul sau alte ingrediente. Sigur, carnea de pui are o anumită cantitate de aromă, nu atât de multă cum are carnea roșie. Dar, indiferent de aroma pe care o are puiul, odată ce acesta este adăugat la supă, pur și simplu gustul este redistribuit, ci nu concentrat pentru a face puiul mai aromat decât era.  De aceea, este important să fie folosit și stoc pentru ciorbă de pui a la grec.

3. De preferat stocul de casă

Prepararea  stocului de pui poate fi pentru mulți un proces destul de complicat (deși nu la fel de complicat ca prepararea stocului maro, din carne de vită, de exemplu). Astăzi, însă, aparatura electrocasnică pentru bucătărie este îmbogățită cu diverse modele de aparate sub presiune unde fierberea îndelungată de pe aragaz rămâne o amintire urâtă. Pur și simplu se adaugă carne de pui în oală (de preferat aripi, picioare), împreună cu apă, legume aromate (morcov, ceapă, țelină) și cu câteva condimente (cum ar fi boabele de piper negru întregi și frunzele de dafin), apoi se pornește programul aferent gătirii și se așteaptă terminarea lui. Se oprește aparatul, se eliberează aburul, supa se strecoară, apoi așteaptă să fie folosită în vederea preparării unor mâncăruri delicioase, pline de gust.

4. Adăugarea aripilor și pulpelor pentru un plus de aromă

Pentru o ciorbă de pui cu adevărat excepțională, nu este nevoie doar de fierberea carcasei sau a oaselor cu puțină carne pe ele, ci și de fierberea pulpelor și mai ales a aripilor, deoarece acestea sunt pline de cartilaje, ceea ce va conferi ciorbei un gust desăvârșit și o textură aparte. Carnea care cade de pe aripi nu este în cantitate mare, însă este cea mai fragedă parte a puiului și cea mai aromată, iar folosirea ei într-o ciorbă de pui a la grec va da preparatului culoarea potrivită, textura și aroma  de care are nevoie.

O atenție deosebită în ciorbele de pui trebuie acordată folosirii condimentelor. Acestea nu trebuie folosite în cantitate sau varietate prea mare, pentru că va acoperi astfel gustul curat al puiului și aromele oferite de utilizarea unui stoc de calitate.

Împărtășește-ți dragostea