Cum să fii un părinte modern

Share your love

Cu toții ne dorim să fim cei mai buni părinți pentru copiii noștri, dar există adesea sfaturi contradictorii despre cum să creștem un copil încrezător, amabil și de succes. Ca părinte este important să vă concentrați pe echilibrarea priorităților, jonglarea responsabilităților și trecerea rapidă între nevoile copiilor dvs., ale altor membri ai familiei și ale dvs. Părinții moderni au la dispoziție întregul internet, o mulțime de cărți de parenting. Totuși este greu să știi în cine sau în ce să ai încredere.

Vestea bună este că nu există o rețetă de a crește un copil. Cercetările ne spun că pentru a crește un copil încrezător în sine, este mai eficient să fii un părinte de încredere decât unul autoritar. Asta înseamnă ca cel mic să te asculte, să te respecte și să aibă încredere în tine decât să se teamă de tine.

Toate aceste lucruri sunt ușor de stabilit ca obiective, dar greu de atins. Cum găsiți echilibrul corect?

      Pe măsură ce copilul tău se dezvoltă, provocările se vor schimba, iar gândirea ta poate evolua, dar abordarea ta ar trebui să fie consecventă, fermă și iubitoare. Ajutați-l pe copilul dvs. să învețe prin experiență că depunerea unui efort creează încredere și vă ajută să învățați să faceți față provocărilor. Calibrați-vă așteptările cu privire la ceea ce copilul dvs. este capabil să facă independent, indiferent dacă aveți un copil care trebuie să învețe să doarmă toată noaptea, un copil mic care să strângă jucăriile sau un copil mai mare care trebuie să rezolve conflictele.

Cum să disciplinezi copilul

Copiii mici sunt în esență neascultători, iar o parte a activității de creștere implică inevitabil o anumită cantitate de muncă corecțională. Cu copiii mici, trebuie să aveți răbdare și consecvență, ceea ce este un alt mod de a spune că va trebui să exprimați și să aplicați aceleași reguli de mai multe ori. Pauzele funcționează foarte eficient cu unii copii, iar părinții ar trebui să urmărească acele momente în care și ei (părinții) ar putea avea nevoie de astfel de pauze. Serios, respirați când simțiți că scăpați lucrurile de sub control pe măsură ce încercați să vă educați copilul.

      Să treceți cu vederea unele fapte este o altă tehnică bună; nu trebuie să câștigi o victorie morală de fiecare dată când un copil mic se comportă greșit dacă poți redirecționa comportamentul și evita bătălia. Mesajul disciplinar general adresat copiilor mici este mesajul că nu vă place comportamentul, dar îl iubiți pe copil.

Mai multe laude decât pedepse

Corecțiile fizice, cum ar fi lovirea, tind să producă un comportament agresiv la copii. Rețineți că este întotdeauna un câștig parental dacă puteți gestiona o situație astfel încât un copil să câștige privilegii printr-un comportament bun, mai degrabă decât să le piardă ca penalizare.

Căutați comportamente pozitive pe care să le lăudați și recompensați, iar copiii mici vor dori să repete experiența. Dar, în mod inevitabil, părinția implică un anumit număr de momente de pedepse, când copilul tău va fi supărat pe tine. Dacă ți se pare greu să joci și rolul „polițistului rău”,  uită-te în oglindă și exersează spunând: „Sunt mama / tatăl tău, nu sunt prietenul tău”.

Împărtășește-ți dragostea