Vrei sa cumperi noi anvelope de iarna si nu stii cum sa le alegi? Citeste in continuare! 

Share your love

Pentru a fi in deplina siguranta in timp ce circula pe drumurile publice cu propriile autovehicule, soferii trebuie sa se asigure ca masina lor se afla intr-o stare buna sau foarte buna, iar acest lucru presupune, printre altele, dotarea acesteia cu anvelopele potrivite pentru anotimpul in care se afla si conditiile meteo existente. De asemenea, este necesar sa adapteze viteza la conditiile meteo si sa adopte un stil de conducere preventiv. 

Cand vine insa vorba despre anvelope, folosire unora speciale de iarna pe perioada anotimpului rece este extrem de importanta, mai ales ca rotile reprezinta singurele puncte de contact ale autovehiculului cu carosabilul. 

Prin urmare, este recomandat sa se investeasca in anvelope noi, de buna calitate. Cum insa pretul este si el un criteriu important de care oamenii tin cont, acestia pot alege o gama de anvelope de iarna Hankook, al carei raport calitate – pret este unul foarte avantajos. 

Care sunt tipurile de anvelope de pe piata? 

In general, exista 3 mari categorii de anvelope: de iarna, de vara si anvelope all season – care pot fi utilizate in orice anotimp. In ceea ce priveste anvelopele de iarna, cauciucul din care sunt realizate este esential, deoarece acesta trebuie sa isi mentina proprietatile si la temperaturi mai mici de 7 grade Celsius, acesta fiind principalul criteriu care le diferentiaza de celelalte categorii de anvelope. 

Drept urmare, pentru a le alege cele mai potrivite anvelope de iarna pentru un autovehicul, este necesar sa se tina cont de dimensiunile acestora si de marcajele pe care le au. 

Anvelopele de iarna sunt cele care indeplinesc cerintele de siguranta in conditii de iarna, potrivite drumurilor umede si reci, tipurile acestora distingandu-se prin marcajele lor, cel mai popular fiind marcajul M+S (“Mud and Snow”). Dar mai exista si marcajul 3PMSF (3 Pics Mountain Snow Flake), care a fost introdus in 2009 si care identifica o anvelopa proiectata special pentru a functiona in conditii de iarna.  

Este important de mentionat ca nu exista dimensiuni speciale pentru anvelopele de iarna, ci fiecare marca si model de masina are alocate de catre producator o anumita dimensiune pentru anvelope, care este mentionata in cartea autovehiculului si de care trebuie sa se tina cont in indiferent de tipul anvelopelor. 

Împărtășește-ți dragostea