Cum alegi laptele praf perfect pentru bebelușul tău?

Share your love

Hrănirea artificială este o măsură forțată atunci când mama are probleme cu alăptarea și, din anumite motive, nu poate hrăni bebelușul într-un mod natural. În aceste cazuri, formulele de lapte praf sunt singura alternativă pentru bebeluș, astfel încât acesta să primească toți nutrienții necesari sănătății și creșterii, fără dezvoltarea de patologii și boli. Este posibil să se introducă amestecuri în dieta bebelușului încă din prima zi a vieții sale, alegând mâncarea cea mai potrivită. Este important să nu uiți că este posibil ca organismul copilului să nu tolereze anumite componente. Prin urmare, este necesar să monitorizezi cu atenție reacția bebelușului la un anumit produs și, dacă este necesar, să schimbi formulele de lapte. În această privință, este recomandabil să consulți cu siguranță medicul pediatru, care te va sfătui ce tip de formulă de lapte ar trebui să i se dea copilului tău.

Beneficiile amestecurilor de lapte praf

Principalul avantaj al laptelui praf este că amestecurile din compoziția lui nutritivă, este cât mai apropiată de laptele matern și este capabil să satisfacă nevoile corpului bebelușului în creștere, furnizându-i mineralele, vitaminele și oligoelementele necesare. Pe lângă substanțele utile pentru copil, formulele pentru sugari au o serie de alte avantaje. În primul rând, au întotdeauna o durată lungă de valabilitate și nu au condiții de depozitare dificile. În plus, pot fi achiziționate oricând pentru o utilizare viitoare. O astfel de mâncare pentru copii este ușor de preparat, chiar și într-o călătorie. Printre altele, formulele de lapte praf conțin tot ce este necesar pentru o dietă corectă și hrănitoare pentru un copil, iar pentru bebeluș este atât mâncare, cât și băutură în același timp.

Formule de lapte praf

Formulele de lapte praf pot varia în funcție de țară și producător, dar formula pentru sugari este de obicei făcută din lapte de vacă degresat procesat, cu adăugare de emulgatori și stabilizatori, pentru a facilita amestecarea grăsimilor cu apă atunci când se diluează formula. Compoziția poate include, de asemenea: lactoză (un zahăr natural găsit în lapte) și / sau alți îndulcitori, cum ar fi sirop de porumb, fructoză sau maltodextrină; grăsimi vegetale precum palmier, rapiță, nucă de cocos, floarea soarelui sau ulei de soia; acizi grași, de obicei pe bază de ulei de pește; vitamine și minerale de origine vegetală și animală; unele enzime și aminoacizi; probiotice (în unele amestecuri).

Laptele praf este laptele natural din care s-a evaporat cea mai mare parte a apei (nu trebuie confundat cu laptele condensat, care este foarte îndulcit și nu este potrivit pentru hrănirea nou-născuților). Laptele praf are mai multe avantaje față de laptele proaspăt. În primul rând, este complet sterilizat în timpul procesului de preparare, astfel încât, în ​​momentul în care deschizi cutia prima dată, nu există nici măcar o singură bacterie în ea. 

Împărtășește-ți dragostea