Cum să amenajezi cu stil o baie mică: idei creative

Share your love

Amenajată cu stil, o baie mică poate deveni o încăpere în care să te pregătești cu bucurie pentru o nouă zi, să ai grijă de pielea ta și să te relaxezi după multe ore stresante și încărcate. Iată câteva idei creative și trucuri pentru maximizarea spațiului pe care îl ai la dispoziție!

Planificarea spațiului: cum să combini funcționalitatea cu stilul?

Cum poți amenaja o baie mică, astfel încât să fie și funcțională, și estetică? Două dintre trucurile folosite de designerii de interior sunt planificarea atentă și maximizarea suprafeței disponibile. Iată un exemplu: alege un set mobilier baie cu lavoar și oglindă, pentru a folosi spațiul de sub chiuvetă pentru depozitare!

În acest fel, vei avea suficient loc pentru toate articolele necesare într-o baie, fără a înghesui multe piese de mobilier într-un spațiu restrâns. Mai mult, oglinda are dublă utilitate, fiind indispensabilă atât pentru ritualul de igienă și de frumusețe, cât și pentru a mări vizual încăperea de dimensiuni reduse.

De asemenea, poți înlocui cada de baie cu o cabină de duș. Așezarea unui corp suspendat deasupra mașinii de spălat, spre exemplu, este un alt mod prin care poți folosi spațiul într-un mod ingenios. Totuși, pentru a nu încărca vizual amenajarea, optează pentru mobilier simplu, în aceeași culoare ca a faianței sau placat cu oglinzi!

Alegerea culorilor potrivite: efectul de mărire a spațiului

Prin alegerea unor culori deschise pentru amenajarea unei băi mici, creezi iluzia unui spațiu mai mare și mai primitor. Poți combina obiecte sanitare albe cu faianță și gresie bej, crem, gri cald sau în nuanțe pastelate: roz pudrat, albastru ceriu, verde mentă, liliachiu, trandafiriu, galben pai și multe alte opțiuni feminine.

De ce funcționează acest truc? Nuanțele deschise nu absorb lumina, ci o reflectă, ceea ce va da impresia unei băi mai mari. Dacă vrei să sporești și mai mult acest efect, alege plăci ceramice și mobilier cu suprafețe lucioase! Desigur, pentru a amenaja încăperea cu stil, poți adăuga câteva accente de culoare: prosoape, dozator pentru săpun lichid, mici tablouri sau alte decorațiuni.

Utilizarea luminii: importanța corpurilor de iluminat într-o baie mică

O baie iluminată insuficient va părea mai mică și mai neprimitoare. Îți recomandăm să alegi atât o plafonieră simplă pentru tavan, cât și una-două aplice de perete sau o bandă LED pe care să o pui în spatele oglinzii. Dacă încăperea are fereastră, asigură-te că nu obturezi lumina naturală!

Într-o baie mică, este recomandat să pui o sursă principală de lumină în apropierea oglinzii, astfel încât să beneficiezi de o iluminare adecvată în timpul machiajului sau ritualului de îngrijire a pielii.

Amenajarea cu plante: cum să adaugi o notă de prospețime și culoare?

Chiar și în cazul unei băi amenajate într-un stil minimalist, este important să adaugi mici decorațiuni. Acestea vor personaliza spațiul și îl vor face mai plăcut. Atât pentru a crea o pată de culoare, cât și pentru a da o notă de prospețime, poți opta pentru plante în ghivece.

Dacă baia ta are fereastră și beneficiază de lumină directă, poți alege plante naturale care să reziste în condiții de umiditate ridicată. În caz contrar, există o gamă variată de plăntuțe artificiale care imită foarte bine frunzele verzi și care se potrivesc într-o amenajare stilată.

Prin planificare inteligentă și achiziționarea mobilierului multifuncțional, alegerea culorilor potrivite, utilizarea adecvată a luminii și adăugarea unor elemente naturale, precum plantele, poți amenaja o baie stilată, care să îți reflecte personalitatea și să îți ofere confortul de care ai nevoie.

Sursă foto: shutterstock.com

Împărtășește-ți dragostea