Psihoterapia realizata de catre profesionisti cu experienta este calea cea mai simpla spre o viata fara anxietate

Share your love

Indiferent de varsta cu totii am trait o emotie umana comuna, anxietatea. Anxietatea este caracterizata drept o stare normala, care trece de la sine cand stimulul care a provocat-o nu mai e prezent. O anxietate obisnuita, de moment, se poate transforma oricand in anxietate care are nevoie de tratament, mai ales cand avem atacuri de panica, o teama pe care nu o putem justifica, o neliniste foarte mare. La nivel fizic anxietatea vine cu stres peste limite, cu transpiratie, cu palpitatii. A nu se confunda cu frica simpla, care e rationala, anxietatea e irationala, pur si simplu nu ai situatii periculoase in care te gasesti.

Cand vorbim despre anxietate ne referim si la fobii, la tulburarile de panica, la tulburari obsesiv-compulsive, la tulburarile de stres posttraumatic, la o tulburare emotionala generalizata. Acum ca am aflat, in mare, ce este anxietatea, trebuie sa stim si cum o tratam. Exista medicamente pentru anxietate, dar ele singure nu pot sa ne scape de ea. Avem nevoie si de sedinte intr-un cabinet de psihoterapie Bucuresti, de oameni cu experienta, care stiu foarte bine ce este anxietatea si ce abordari sunt mai bune pentru o psihoterapie Bucuresti cu efectele dorite in cazul anxietatii.

Abordarile pe care le poate adopta un psihoterapeut pot fi cele clasice, in sensul ca se urmareste nu atat ameliorarea directa a simptomatologiei, ci depistarea unor determinanti inconstienti, vedem care sunt cauzele care au dus la aparitia anxietatii. Dupa abordarea clasica se poate trece la abordari interpersonale, se va incerca trasarea unor procese interpersonale aparute in timpul stadiilor de dezvoltare si neintelese pe deplin.

Relatia obiectuala e importanta in psihoterapia anxietatii. Se stie deja din studiile clinice existente ca individul este mereu in cautarea unui obiect. Relatiile sociale sunt restranse dupa pierderea obiectului primar, mama, atasamentul fata de obiectele interne fiind din ce in ce mai mare. Determinarea ei si gestionarea ei, intelegerea sa poate fi un pas inainte spre ameliorarea anxietatii.

Abordarile psihoterapeutice sunt sustinute si de tehnici comportamentale, de traininguri care vizeaza abilitati sociale, managementul anxietatii, terapia de expunere. Mai amintim si psihoterapia cognitiva, interactionala, de grup, cognitiv comportamentala, ca tehnici si instrumente utile in psihoterapia anxietatii. Impreuna cu o medicamentatie adecvata psihoterapia poate face minuni in cazul anxietatii in faze cronice. Ea ne poate ajuta sa intelegem ce se intampla cu noi si ne ajuta sa scapam de aceasta tulburare emotionala care ne poate afecta viata personala si profesionala.

Împărtășește-ți dragostea

Lasă un răspuns